Božićni pokloni za gamere u vašem životu EN

Imate nekog tko vam uljepšava ove zimske dane, a ta osoba ujedno obožava igre kartama (TCG) ili društvene igre (board games)? Dolazi Božić i toj osobi želite pokazati koliko vam znači, no nemate dovoljno iskustva s tabletop igrama? U tom slučaju, na pravom ste mjestu jer zadatak ovog teksta je pomoć pri odabiru poklona za vaše najdraže tabletop igrače. Od djece, preko djevojke tj. momka pa sve do prijatelja ili onog jednog nerdy kolege za kojeg morate osmisliti dar zbog Secret Santa igre na poslu 😊

Slijede božićni pokloni za djecu i sve nas koji se tako osjećamo 😉

Pokemon - franšiza uz koju odrastaju generacije!

Bili novi u hobbyju ili fan od 90ih, mi imamo nešto za njih!

Klinci su vam zainteresirani za neki od TCG-ova ili ih društvenim igrama želite maknuti od ekrana? Pokemon TCG u zadnjih nekoliko godina ponovno doživljava veliku popularnost, a zbog prepoznatljivosti (Pika-pi?) i šarenila odličan je izbor za naše najmlađe. Osim neobičnim životinjama, vaši mališani će se zabaviti osnovnim matematičkim operacijama i strateškim promišljanjem, dok će stariji uživati u kartanju ili sakupljanju vrijednih karata za svoju kolekciju.

 

pokemon božićni poklon

 

Odlični Pokemon pokloni do 350 kuna!

Fusion Strike Blister je najpristupačniji Pokemon proizvod po cijeni od samo 40 kuna u kojem se dobije jedna promotivna karta sa Tepigom ili Blitzleom te jedan Pokemon Fusion Strike paketić (booster).

Fusion Strike Elite Trainer Box (tzv. ETB) cijene 350 kuna odličan je božićni poklon jer osim što sadrži 8 paketića karata (booster pack), u njemu se nalaze i kockice te tematski omotići (sleeves) za karte (radi se o Mewu, jedan od popularnijih ružičastih pokemona), a sama kutija nakon otvaranja postaje spremište za karte. ETB je vjerojatno jedan od najzabavnijih proizvoda za otvaranje mladim i starijim pokemon fanovima.Alternativa ETB-u su tinovi (metalne kutijice) i V-Union boxevi.

Eeveelution tinovi dolaze u 3 varijante s promo kartama najomiljenijih Pokémona: Jolteonom, Vaporeonom Flareonom te svaki košta samo 180 kuna. U tinu se nalaze 4 booster packa (Sword & Shield base, Evolving Skies, Battle Styles ili Vivid Voltage te Chilling Reign), a metalna kutijica u kojoj je sve sadržano kasnije može poslužiti kao ukras ili za spremanje karata.

V-Union Special Collection impresivna je kutija s 4 promotivne karte koje tvore jednog velikog V-Union Pokémona: izbori su Greninja, Mewtwo ili Zacian, a uz svakog od njih dolaze 4 booster packa (Sword & Shield base, Evolving Skies, Vivid Voltage i Chilling Reign), 1 velika promo karta te 1 „Professor Burnet“ Supporter karta koja pomaže V-Union strategiju. Ovaj jedinstveni paket se prodaje po blagdanskoj cijeni od 280 kuna.

Pokemon pokloni za najveće fanove i kolekcionare

U ovoj kategoriji preporučamo malo skuplji Pokemon Celebrations Elite Trainer Box sa cijenom od sniženih 500 kuna. Ovaj paket je dizajniran da proslavi 25 godina Pokemon franšize i u njemu se nalazi 10 Celebrations paketića te 5 dodatnih običnih paketića. Kockice, energije za vaš prvi deck kao i zaštitne folije za karte sa kojima ćete zaštititi vrijedne karte koje se nalaze u paketićima su također dio ovog predivnog seta. Proslavite 25 godina Pokemona sa svojim najvećim Pokemon fanom!

 

Magic: The Gathering - za ljubitelje fantastike

 

mtg magic the gathering božićni pokloni

 

Ova igra je opstala skoro 30 godina kao najpopularnija kartaška igra sa razlogom! Uz fantastične ilustracije i zanimljive mehanizme igre, ove karte stvaraju svijet koji će se svidjeti svakom ljubitelju dobre priče.

Novi igrači i oni koji će to tek postati

 Prvi i najpopularniji proizvod za MtG je Arena Starter Kit. Za samo 60 kuna u njemu se nalaze 2 špila karata (decks) spremna za početak igre, upute i pravila, 2 holo foil (sjajne) karte, 2 kutije za deckove i online kod za virtualno igranje deckova kroz digitalnu MTG Arenu. Ovo je savršen proizvod za dvoje ljudi koji zajedno počinju sa ovom igrom. Uz večernje serije sada možete zaigrati koju partiju MTG-a, a u slučaju zaljubljivanja u igru, razmislite o sakupljanju karata prekrasnih fantasy ilustracija.

Jumpstart paketići su drugi izbor za parove ali i grupe prijatelja. Tu se radi o paketićima vrijednosti 35 kuna od kojih svaki sadrži nasumičnu polovicu špila. Zamišljen je kao igra gdje svaki igrač uzme dva paketića i od njih dobije gotov špil sa svaki put drugačijom kombinacijom likova, magija i lokacija iz svijeta Magic: the Gatheringa. Ovaj set dolazi u pojedinačnim paketićima od 35kn ili kao cijela kutija sa 24 paketića što je savršeno za veče grupe prijatelja ili obiteljske poklone za 800 kuna.

Ako mislite da samo otvaranje i skupljanje karta je ono što vaša voljena osoba traži od igre onda ne možete fulati sa Crimson Vow Prerelease packom u kojem se nalazi 6 paketića, jedna kocka sa 20 strana i promo foilana karta za samo 180 kuna. 

 jumpstart magic poklon za blagdane božić

Vjerni fanovi igre će cijeniti bilo koji od gore navedenih poklona, ali proizvodi koji slijede su više namjenjeni baš njima!

Crimson Vow Commander Deckovi su špilovi od 100 karata super vrijednosti složeni da budu igrivi i jako zabavni odmah iz kutije. Svaki deck ima određenu temu i sa razlogom su najpopularniji proizvod svake godine po cijeni od samo 270 kuna

Kartaške igre koje će vam izmamiti osmijeh na lice potražite u našoj božićnoj kolekciji.

Društvene igre za gamere svih uzrasta

Catan - Najpopularnija društvena igra u zadnjih 25 godina

Na stranu s kartama, ako za svoje društvo tražite neku klasičnu stratešku igru na ploči s resursima, gradnjom i elementima RPG-a, tu je naravno CATAN! Radi se o igri na ploči u kojoj zauzimate ulogu doseljenika koji pokušavaju izgraditi i razviti svoja naselja dok stječu i trguju različitim resursima. Magic Omens nudi posebno limitirano izdanje Catana koje slavi 25 godina postojanja igre, a ono sadrži:

  • klasičan CATAN za 3-4 igrača
  • ekspanziju na 5-6 igrača (fali seaferara)
  • „Helpers of Catan“ ekspanziju
  • posebne drvene figurice i kockice povodom obljetnice
  • ladice za sortiranje resursnih kartica
  • 180 Catan prozirnih omota (sleevova) za kartice
bozicni poklon catan drustvena igra

Bilo da imate već uigranu ekipu board game entuzijasta ili želite započeti neku novu tradiciju okupljanja uz tabletop gaming, Catan 25th Anniversary Limited Edition je odličan početak iskustva ili pak savršena nadogradnja 😊

Društvene igre za naše najmlađe

U ovoj kategoriji se nalaze igre sa dobro poznatim likovima i temama u kojim će naši najmlađi gameri uživati. 

 

disney star wars board games družtvene igre za poklon

 

Codenames Disney Family Edition je timska igra za 4 do 10 igrača u kojoj svaki tim pokušava prvi pronaći sve slike vezane uz asocijacije koje zadaje kapetan tima. Ova verzija igre je puna jako poznatih Disney likova i lokacija i savršena je za obiteljsko igranje ili grupe miješanih uzrasta.

Star Wars Unlock! je društvena igra bazirana na popularnim escape room igrama u živo. Koristeći kartice i zagonetke osmišljene oko likova i lokacija iz Star Wars franšize igrači moraju pronači izlaz iz klopke u zadanom vremenu.

Društvene igre za zabave

Ove igre su savršen poklon jer se odmah mogu otvoriti i zaigrati sa svima prisutnim na blagdanskom okupljanju.

 

poklon za božić društvene igre mafija werewolf

 

Trapwords je zabavna i napeta igra riječima gdje dvije ekipe odaberu tajnu riječ i postave "zamke" koje drugi igrači ne smiju reći dok pokušavaju objasniti tu riječ. Što dalje napredujete kroz igru broj tih zamki raste i samim time i igra postaje napetija.

Spyfall je igra skrivenih uloga u kojoj su dio igrača "špijuni" koji pokušavaju otkriti u kojoj lokaciji se nalaze. Svi igrači osim špijuna znaju o čemu se radi i kroz međusobno ispitivanje dolaze do zaključaka tko bi mogao biti špijun, dok špijuni iz tih informacija pokušavaju otkriti gdje se nalaze.

Ove i još mnoge druge društvenih igara možete pronaći među našim božićnim preporukama

 

Zaključno i uvijek korisno…

U slučaju da niste pronašli nešto novo i zanimljivo za svoju omiljenu nerdy osobu, možda vam preostaje odabrati nešto od uvijek potrebnih dodataka za tabletop gaming.

 

Hvala na pozornosti i sretni vam blagdani!

Board gamesDruštvene igre

Leave a comment