O Magic Omens Championshipu

Magic Omens Championship je "invite only" jednodnevni turnir na kojem će sudjelovati 24 najboljih, najkonzistentnijih i najupornijih igrača naše zajednice.

Pobjednik će biti okrunjen kao Magic Omens ŠAMPION 2023, te će njegovo/njezino ime ići na Hall of fame zid dućana. Šampion će uz to dobiti i pehar te bogate nagrade!

Upad na završni turnir će biti besplatan.

Kako se kvalificirati na ovako premium turnir? Za detalje, nastavi čitati...

Titula šampiona
Trofej i titula čeka najboljeg igrača godine.

Bogate nagrade
Osim titule najboljeg, sve sudionike očekuju nagrade!

Hall of fame
Ime pobjednika ići će na zid na posebno mjesto u dućanu.

Detaljnije o Championshipu

Kako se kvalificirati?

Svaki od naših uobičajenih MTG turnira te približavaju kvalifikaciji na završni championship! Paralelno se igra 5 liga (Standard, Pauper, Draft, Modern, Pioneer), a osim njih, kvalifikacija je moguća i putem Store championshipa, Last chance qualifiera i nekoliko posebnih evenata.
Boduje se pobjeđivanje i dolaznost.
Bodove za ligu ostvarujete na ovaj način:

  • samim dolaskom na turnir dobijete 3 boda
  • svakom pobjedom u meču na turniru dobijete naredna 3 boda
  • svakim neriješenim (draw) po jedan bod.

Trajanje nekih liga je 10-12 tjedana, dok neke lige traju i dulje (npr. Modern liga u trajanju od cca 6 mjeseci).

Unutar svake lige, dva najlošija rezultata se uklanjaju te se potom stvara konačan poredak.

Nagrade svake lige se dijele na top "N" sudionika, ovisno o broju igrača koji su u danoj ligi sudjelovali, broju turnira koji se igrao i ostalim individualnim faktorima za pojedini format. Nagrade uključuju promo packove, boostere, promo karte i ostalo.

Pobjednik svake lige će biti automatski kvalificiran na završni Championship!

Ukoliko se dogodi da je netko već kvalificiran na Championship, osoba će svejedno dobiti nagradu za plasman u ligi koji je ostvario, a kvalifikacija ide na iduće rangiranog nekvalificiranog igrača!

Znači li liga slabije nagrade redovnih turnira?

Ne, lige su samo dodatna vrijednost našim redovnim tjednim turnirima. Svaki će individualni turnir nastaviti davati nagrade kao i prije (Store credit ili boostere kao i dosad) uz veoma malu korekciju po turniru. Sredstva koja će se akumulirati i u konačnici pomoći isfinancirati Championship i gomile premium boostera koji čekaju sudionike!

Planirani format turnira je 4 runde drafta (tri poda po 8 ) premium edicije koja će izaći u 2023. Nakon toga će najboljih 8 ići u drugi draft, također premium edicije i u 3 runde single eliminationa dovesti do Magic Omens ŠAMPIONA za 2023 čije će ime ići na zid u trgovini, zajedno s peharom i ostalim nagradama!


Turniri za kvalifikacije

Standard liga

Standard liga donosi 4 mjesta za završni Championship. Uključuje redovne standard edicije koje izlaze kroz tekuću godinu. Standard turniri su obično ponedjeljkom u 18h. Liga traje od prereleasea prve edicije u godini do prereleasea iduće edicije.

Pauper liga

Pauper liga donosi 4 mjesta za završni Championship. Termin Pauper turnira je obično srijedom u 18h. Liga traje od prereleasea prve edicije u godini do prereleasea iduće edicije.

Draft liga

Draft liga donosi 4 mjesta za završni Championship. Termin draft turnira je obično petkom u 18h. Najčešće se drafta sa standard aktualnim setom, no ponekad ima posebnih formata kao premium draft ili chaos draft. Liga traje od prereleasea prve edicije u godini do prereleasea iduće edicije.

Modern liga

Modern liga donosi 2 mjesta za završni Championship. Termin Modern turnira je obično subotom u 11h. Liga traje po 2 edicije, odnosno postoje 2 Modern lige godišnje.

Pioneer liga

Pioneer liga donosi 4 mjesta za završni Championship. Termin Pioneer turnira je obično petkom u 18h. Liga traje od prereleasea prve edicije u godini do prereleasea iduće edicije.

Store championship

Store championship donosi 2 mjesta za završni Champtionship, i provodi se 2 puta godišnje. Format Store championshipa je svaki put drugačiji.

Posebni event

Preko ovih evenata se daje Kvalifikacija je moguća preko:

  • Last chance qualifier
  • Posebni eventi kao što je doubleup

Do sada kvalificirani

Standard Pauper Draft Modern & Pioneer Store championship Posebni eventi

Nikša L.

Mislav D.

Fran D.

Filip R. (Modern)

Krešimir S.

Luka G. (Gameday)

Ilko G.

Tin Š.

Ivan B.

Marko R. (Modern)

Sjepan S.

TBD (MO Open)

Branimir K.

Josip L.

Andrej C.

Viktor M. (Pioneer)

Kristijan K.

TBD (MO Open)

Matija B.

Ivan K.

Ognjen S.

Mario S. (Pioneer)

Filip C.

Borna A. (Pauper qualifier)