Magic Omens: Adventurer's Guild

Magic Omens: Adventurer’s Guild je organizirano igranje Dungeons & Dragons 5E u Magic Omensu (u Zagreb). Adventurer’s Guild je sezonalan (imati će cca 15-ak sesija) i igrat će se svake treće subote u poslijepodnevnim satima.

Za koga je Adventurer's Guild namijenjen?

Igrati mogu svi, neovisno o iskustvu! Dakle za nove igrače D&D-a, za najiskusnije te sve između. Kroz cijelo igranje vodit će vas naših 7 iskusnih Dungeon Mastera!

Koncept

Adventurer’s Guild je koncipiran tako da su svi igrači dio organizacije Adventurer’s Guilda, organizacije koja skuplja avanturiste željne zabave, izazova i zarade. Adventurer’s Guild je centralno mjesto gdje kreću sve sesije i mjesto gdje na bounty boardu guild oglasi niz questova za koje se traže avanturisti! Kroz niz sesija tako se cijeli svijet mijenja i adaptira prema akcijama i reakcijama koje su svi igrači kroz sve sesije radili.

Dungeon Masteri prije sesije na Discordu objavljuju navedene questove. Svaki DM ima jedan quest i daje informacije o tom questu: level za koji je quest, težina questa, neka osnovna radnja i očekivano trajanje sesije. Svi avanturisti bi trebali biti na Discordu kao jednom mjestu gdje će se distribuirati sve informacije vezane uz igranje.

Primjer: Sjeverno od grada u kojem se nalazimo je Goblin King odlučio proširiti svoje djelovanje i u krenuli su agresivno sječi drva u Thornwoodu, što može dovesti do prirodne katastrofe. Traži se skupina koja bi otputovala na sjever, porazila Goblin Kinga i njegovu vojsku i tako ih odbila od rušenja šume.

Leveli: 2-3

Težina: napredno, teško

Trajanje sesije: 4-6 sati


Jednom mjesečno
Svake treće subote. Razvijaj svojeg lika kroz 15-ak sesija.

Igrati mogu svi
Nije bitno prethodno iskustvo igranja. Otvoreno je za sve.

Dinamični sistem
Igraj sa svojom ekipom ili
igraj s novim ljudima!

Moderan prostor
Uživaj u kavi, piću, snackovima. Sve to uz besplatan parking.


Posebnosti ovakvog sistema i posebni eventi

Svijet u kojem se nalaze igrači i DM-ovi s vremenom raste, mijenja se i ide prema cilju sezone. Dva puta po sezoni igrači će se naći u epskom cross-session scenariju gdje će zajednički više grupa riješavati odvojene zadatke kako bi uspjeli postići veliki, zajednički cilj. U Cross-session scenariju će sudjelovati paralelno 5 DM-ova i oko 20-ak igrača, a svi će morati zajedno raditi kako bi riješili izazove epskih razmjera!

Trebaš li imati ekipu za igranje?

Ne trebaš! To i jest ljepota Adventurers Guild sistema - party sistem je dinamičan. Svaka osoba ima svojeg lika određene klase i levela, te preko našeg Discorda, i uz pomoć DM-a, pronalazi "party" za idući quest.

Kotizacija za sudjelovanje?

Bazira se isključivo na donacijama direktno voditeljima sesija (Dungeon Masterima) dok Magic Omens pruža uporabu igraonice bez naknade. Naša preporuka je da donacija iznosi 5 € po osobi, ali naravno ovisi o mogućnostima.

Kako krenuti?

Vrlo lako, samo se pridruži našem Discord serveru, baci oko na Adventurer’s Guild sekciju i sve upute će biti tamo!

Pridruži se našem Adventurer's guildu na Discordu za više info i organizaciju D&D sesija!

Što igrači kažu o Adventurer's guildu?

"Napokon imam mjesto gdje mogu konzistentno igrati D&D, inače nam je jako teško skupiti se. Pogotovo ako netko otkaže u zadnji tren, pa cijela sesija propada. Ovako imamo super fleksibilnost."

Gloria

"Svaka čast na supportanju D&D scene u ZG i šire! Upoznao sam kul ekipu na zadnjoj D&D sesiji, odaziv je bio stvarno odličan. Veselim se idućoj suboti!!"

Matej

"LEEEROOOOY JENKINSSSS!!!!!"

Filip