društvene igre board games u hrvatskoj

“Ako si ljubitelj društvenih i kartaških igara, u nama ćeš naći odličnog prijatelja”, poručuju Denis Devčić i Ivan Kosovec, dvojica prijatelja koja su u Zagrebu otvorila Magic Omens, za koju tvrde da je najmodernije opremljena igraonica u Hrvatskoj.

osnivači magic omens dućana tcg magic omens pokemon

Denis i Ivan upoznali su se 2018. godine na putu prema velikom Magic the Gathering turniru u talijanskom Torinu. Od početka u 10-satnoj vožnji i vikendu punom kartanja, 3 godine kasnije to poznanstvo je preraslo u veliko prijateljstvo i poslovnu suradnju. Ubrzo su odlučili napustiti svoje poslove u hrvatskim IT agencijama Degordianu i Infinumu i odlučili se na novi potpuno drugačiji pothvat – pokretanju hobby dućana gdje svi ljubitelji društvenih igara i kartaških igara mogu kupiti željene proizvode, ali i u igraonici dućana upoznati istomišljenike, isprobati nove igre ili sudjelovati na turnirima. Tako je nastao – Magic Omens, dućan, igraonica i web dućan koji pokriva sve navedeno. Prvo su krenuli online, no nedugo nakon toga otvorili su i manji fizički dućan, a sada i modernu, veliku igraonicu od gotovo 100 m².

dućan sa tcg kartama pokemon društvenim igrama i magic

Zar zaista postoji tolika potražnja za društvenim igrama i kartama? “Iznenadili biste se! Potražnja je ogromna. Kombinacija nostalgije i izoliranosti zbog COVID-a su učinili igre kao Pokemon TCG još popularnijima. Do sada se u svijetu prodalo preko 30 milijardi Pokemon karata. Primjerice, igra poput Magic The Gathering je 2020 godine imala 581.2 milijuna dolara profita. Popularnost tih igara dovela je do postojanja turnira – organiziranih događanja gdje se mogu okupiti i igrati svi entuzijasti. Upravo iz tog razloga, stvorila se potreba za imanjem prostora za igranje te izgradnje zajednice”, kaže Denis Devčić, jedan od vlasnika dućana i igraonice.

Ovi mladi entuzijasti najprije žele graditi temelje u Zagrebu kao najboljem izboru za društvene i kartaške igre, postati regionalni lider i primjer drugima, imati jasne rezultate i pobrinuti se da je zajednica zadovoljna.

magic omens turnir mtg pokemon web shop yugioh hrvatska

Za izgradnju zajednice koriste društvene mreže, ali i usmenu predaju. “Trenutno za turnire postoje interni kanali te se igranje u Magic Omens igraonici proširilo jako brzo putem preporuka”, kaže nam Denis. Jedan od internih kanala je Facebook grupa koja okuplja sve ljubitelje turnira TCG i tako stvara cijelu jednu zajednicu koja dijeli isti hobi. Preko grupe Magic Omens Community možete pratiti i prijaviti se na sve turnire i casual evente, a cijela se stvar vrlo brzo proširila među entuzijastima.

Online trgovina je veliki dio programa Magic Omensa. Jako kompetitivne cijene čine ovaj dućan jako interesantnim cijelom Europskom tržištu. Kartaške igre (TCG) poput Pokemon, Magic the Gathering ili Yu-Gi-Oh! su trenutno najpopularniji, ali društvene igre u hrvatskoj rastu kao hobby pa tako i njihova ponuda raste uz to.

magic omens logo online store